Лікарні Харківщини отримають сучасні ліжка та анестезіологічні апарати

02.12.2022 14:46 Суспільство
Лікарні Харківської області отримають 360 лікарняних ліжок та анестезіологічні апарати.

Про це повідомили в Харківській ОВА, передає «Слобідський край».

За словами заступниці директора Департаменту охорони здоров’я ХОВА Жанни Овчарової, перші партії по 65 ліжок і 2 анестезіологічні апарати вже відправлені до лікарень Харкова та області.

«Це трисекційні функціональні ліжка. Вони оснащені електронним керуванням, що дозволяє пацієнтові більш комфортно почуватися на лікарняному ліжку. Завдяки цьому ми повністю виключаємо прояв пролежнів», – сказала вона.

У першу чергу ці ліжка будуть передані на баланс лікарень деокупованих територій Харківщини або тих районів, що суттєво постраждали від ракетних обстрілів окупантів.

Міжнародні партнери продовжують допомагати лікарням Харківщини

 65 ліжок і 2 анестезіологічні апарати вже відправлені до лікарень Харкова

Сучасне обладнання область отримала завдяки співпраці Харківської обласної військової адміністрації та міжнародних партнерів.

Нагадаємо, в Балаклії працює мобільна акушерсько-гінекологічна амбулаторія. Комплектація спецавтівки дає змогу збирати аналізи, проводити огляд і приймати пологи.

Нагадаємо також, що в деокупованій Боровій установили модульний будинок для місцевої «швидкої». Відділення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Борівщині допомогла облаштувати польська благодійна організація.

Як жителям Харківщини звернутися по медичну допомогу, коли немає світла та зв’язку, розповіли в Департаменті охорони здоров’я ХОВА.

Автор: Галина Гришко