Лінія фронту була майже біля мого дому: боєць ТрО про війну

15.06.2023 11:21 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТРО Фото: Харківська окрема бригада ТРО

Іван з позивним «Мерс» служить у Куп’янському окремому батальйоні Харківської окремої бригади Сил ТрО. Чоловік народився в селі Леб’яже Чугуївського району, закінчив Харківський машинобудівний коледж, а вищу освіту отримав у НТУ «ХПІ».

Історію військовослужбовця кореспонденту медіа «Слобідський край» розповіли у Харківській окремій бригаді сил територіальної оборони.

До повномасштабної війни Іван мав власний бізнес – займався інтер’єром приміщень від проєкту до виготовлення та монтажу. 24 лютого 2022 року повністю змінило життя чоловіка, бо з перших годин війни лінія фронту була практично біля його будинку. Розповідає, тоді усвідомив, що нормально жити українці зможуть, тільки вигнавши ворога зі своєї землі. Тому, не вагаючись, звернувся до військкомату.

«24 лютого я, як цивільний, підійшов до військових і запропонував допомогу в облаштуванні. Тоді ж зателефонував у військкомат, запитав, як записатися в ЗСУ. Проте мені сказали, що всі військкомати закриті, порадили йти до територіальної оборони, що я і зробив. Це було моє власне бажання, бо захистити свою Батьківщину і родину можна лише зі зброєю в руках», – зазначає військовий.

Спочатку Іван обороняв Харків, а з кінця березня його батальйону довірили тримати смугу в районі рідного села Леб’яже. У вересні 2022 року військовий брав участь у контрнаступальних діях поблизу Гетьманівки Куп’янського району та далі в напрямку державного кордону України. Із січня по травень 2023 року брав участь у боях на Бахмутському напрямку, де отримав поранення.

«Незважаючи на поранення, планую повернутися до своїх побратимів і воювати до самої перемоги», – каже «Мерс».

За особисту мужність та героїзм, виявлені під час виконання військового, службового й громадянського обов’язків в умовах, пов’язаних з ризиком для життя, Іван відзначений багатьма нагородами.

Раніше ми писали, що третя бригада оперативного призначення «Спартан» імені полковника Петра Болбочана, яка була створена 11 червня 2014 року, святкує дев’ятий день народження.

А також про Дениса з позивним «Матвій» – військовослужбовця Харківської ОБт Харківської окремої бригади Сил ТрО.

А також про Сергія з позивним «Кайзер», який зараз служить у Харківському окремому батальйоні територіальної оборони. До повномасштабної війни жив звичайним цивільним життям – займався спортом, бігав по 15 кілометрів на день та правильно харчувався.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко