Ліси Харківщини залишаються недоступними для відвідувачів

26.01.2024 16:50 Суспільство
У лісах Харківщини зберігається високий рівень мінної небезпеки/фото: Слобожанський лісовий офіс У лісах Харківщини зберігається високий рівень мінної небезпеки/фото: Слобожанський лісовий офіс

Через мінну небезпеку залишаються недоступними понад 28 тисяч гектарів лісу в харківських філіях Слобожанського лісового офісу. Загалом на Харківщині 170 тисяч гектарів лісу засмічені вибухонебезпечними предметами.

Про це кореспондентці медіа «Слобідський край» розповіла фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко.
«Особливо складно помітити вибухонебезпечний предмет під снігом. Навіть на перший погляд абсолютно спокійний ліс може містити чимало небезпечних знахідок. Передусім це стосується прикордонних та прифронтових масивів, а також місць, де були "прильоти" чи збиті ракети», – зазначила Лілія Гнатенко.

Серед філій Слобожанського лісового офісу на Харківщині внаслідок бойових дій найбільше постраждали ліси на території Золочівського лісництва Жовтневого лісового господарства та Чугуєво-Бабчанського лісового господарства. Нині через мінну небезпеку там лишаються недоступними понад 28 тисяч гектарів лісу.

Загалом же по всій Харківській області близько 170 тисяч гектарів лісу є небезпечними для відвідування через боєприпаси, міни та інші вибухонебезпечні предмети.

Лісівники нагадують, що через високий рівень мінної небезпеки на території Харківської області зберігається заборона на відвідування лісу.

Ми писали, що у 2023 році лісогосподарські філії Харківської області висадили понад 5,2 мільйона сіянців листяних та хвойних порід.

Автор: Надія Янінович