Площа лісових пожеж на Харківщині за рік зменшилася в сотню разів

02.01.2024 16:20 Суспільство
Фото: Слобожанський лісовий офіс Фото: Слобожанський лісовий офіс

Харківські лісівники протягом 2023 року висаджували ліс, охороняли його від пожеж та допомагали фронту.

Яким був цей рік і чого вдалося досягти харківським лісовим філіям, кореспондентці медіа «Слобідський край» розповіла фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко. У 2023 році, внаслідок реформи лісової галузі, запрацював Слобожанський лісовий офіс, до складу якого увійшли й чотири лісогосподарські філії Харківщини: Гутянське, Жовтневе, Зміївське та Чугуєво-Бабчанське лісові господарства.

Торік лісівники Харківщини висадили понад 5,1 мільйона сіянців листвяних і хвойних порід. Як зазначили у Слобожанському лісовому офісі, висаджували молоді дерева тільки після повного обстеження лісових ділянок на предмет мінування.

Одним з основних ворогів лісу є вогонь. У 2023 році площа лісових пожеж зменшилася у 122 рази! Якщо у 2022 році площа пожеж в області сягнула 597,5 га, то у минулому – 4,87 га. За словами Лілії Гнатенко, таких результатів досягли завдяки патрулюванню та зменшенню обстрілів.

Від початку повномасштабного вторгнення лісівники не припиняли допомагати фронту. Упродовж 2023 року Слобожанським лісовим офісом надано допомоги у вигляді деревини на суму близько 5 мільйонів гривень: передано  4000 кубометрів лісоматеріалів круглих, 505 кубометрів  пилопродукції, 3400 – дров та 6 одиниць техніки.

Читайте також, Небезпечні «скарби» лісів Харківщини: що залишили по собі окупанти

Лісівники почали підгодівлю звірів: що в раціоні лісових мешканців Харківщини.