Масштабний кулінарний проєкт стартував на Харківщині

31.12.2020 11:57 Суспільство
Представників громад Харківської області запрошують поділитися своїми місцевими рецептами в рамках проєкту «Традиційні страви, випічка і напої Харківщини».

Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва започатковує новий проєкт «Традиційні страви, випічка і напої Харківщини». Після його завершення буде створено збірку традиційної кухні регіону з фото та відеододатком.

Першими своїми кулінарними секретами приготування рибних страв поділилися жителі села Лиман, що на Зміївщині (укрупнений Чугуївський район). Справа в тому, що село оточувала велика кількість великих і малих озер та ставків, таких як «Вершина», «Ямка», «Мочина». Отже, кмітливі лиманці, яких прозвали «карасями», охоче ловили рибу і готували смачні своєрідні страви, такі як «Карасі смажені віночком» і «Голій борщ» (місцевий діалект), який готували в піст.

Саме ці страви за рецептами пращурів приготували керівниця народного фольклорного гурту «Калинонька» й директорка Лиманського будинку культури Ольга Корнієнко та постійна учасниця фольклорного гурту Любов Кравченко.

Тож дивіться відео і готуйте самостійно. Майстрині запевняють, що це дуже смачні страви.

Читайте також: Страва на Новий рік: кролик у беконі з картоплею, запечений цілком

Автор: Андрій Соха