На Донеччині з’явилась експозиція харківського художника Гамлета Зіньківського (фото)

29.04.2024 12:53 Суспільство
Графіті Гамлета залізничній станції / Фото: АТ «Укрзалізниця» Графіті Гамлета залізничній станції / Фото: АТ «Укрзалізниця»

Харківський стріт-артист Гамлет Зіньківський, відомий своїми монохромними роботами з філософськими надписами, створив графіті на одній із залізничних станцій у Донецькій області.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу АТ «Укрзалізниця».

«Потужна експозиція на одній із залізничних станцій Донеччини. Російські війська зруйнували бетонний міст, який впав на вагон, що і стало основою для стріт-арту від харківського художника Гамлета Зінківського», – повідомили залізничники.

Гамлет Зіньківський

Стріт-арт Гамлета на вагоні із залишками бетонного мосту / Фото: АТ «Укрзалізниця»

Гамлет Зіньківський – стріт-артхудожник, графік, роботи якого стали візитівкою його рідного Харкова. Роботи митця мають свою впізнавану графічну манеру та характерні авторські підписи, які доповнюють чи розкривають суть зображеного. Художник активно допомагає підрозділу НГУ «Хартія».

Гамлет активно волонтерить, збирає кошти, допомагає евакуювати жителів Харкова і ще багато чого. Тепер його роботи з’являються на руїнах розбомблених будинків та забитих фанерою вікнах.