На Харківщині 17 переселенців відкрили власний бізнес завдяки мікрогрантам

14.09.2023 12:21 Суспільство

У Харківській області за останні 5 місяців 17 переселенців отримали мікрогранти в рамках урядової програми «єРобота: Власна справа». Це майже 4 мільйони гривень.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на директора Харківського обласного центру зайнятості Олександра Котукова.

У місті Харків за грантові кошти переселенці відкрили дитячий садочок, магазин, кав’ярню, салон краси, пральню, СТО та виробництво постільної білизни. У Харківському районі відкрили дитячий центр, а у Богодухівському – власну міні-ферму.

Загалом підприємці створять 30 робочих місць.

«Кожна людина може себе реалізувати, де б не жила. Відкриття власного бізнесу сприятиме відновленню економіки Харківщини», – наголошує Котуков.

Нагадаємо, у Харківській області урядова програма «єРобота» діє з 1 квітня 2023 року.

У межах проєкту «єРобота» внутрішньо переміщені особи можуть скористатись програмами «Власна справа» та «Гранти для ветеранів». Головна умова отримання грантів – створення нових робочих місць.

Додаткову інформацію щодо отримання мікрогрантів можна отримати у фахівців Харківського обласного центру зайнятості за тел.: 063 824 80 53.

Нагадаємо, Харківська область є лідером серед регіонів у проєкті «Армія відновлення».  До суспільно корисних робіт у межах ініціативи «Армія відновлення» долучились 10 088 людей з 52 громад.

Нагадаємо також, що у Харківській області діє декілька програм підтримки роботодавців, які працевлаштовують вимушених переселенців.

Раніше ми писали, що обласний центр зайнятості пропонує перелік з 123 професій і спеціальностей для навчання,  за якими може бути виданий ваучер. Наразі жителі Харківської області обрали 35. Більшість з них: «медсестринство» – 235, «кухар» – 160, «психологія» та «медицина» по 31.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко

Теги: