У Харківській області до «Армії відновлення» долучились понад 10 тисяч людей

12.09.2023 13:52 Суспільство
Фото: Харківська філія Харківського обласного центру зайнятості Фото: Харківська філія Харківського обласного центру зайнятості

У Харківській області до суспільно корисних робіт у межах ініціативи «Армія відновлення» долучились 10 088 людей з 52 громад.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Харківську обласну службу зайнятості.

«Харківська область є лідером серед регіонів у проєкті «Армія відновлення». На роботу в «Армії відновлення» видано 10088 направлень та профінансовано 76,5 мільйона гривень громадянам, які долучились до проєкту. До суспільно корисних робіт залучені особи з 52 громад Харківщини», – йдеться у повідомленні.

Чим займається «Армія відновлення»

  • розбір завалів;
  • розвантаження та фасування гуманітарної допомоги;
  • плетіння маскувальних сіток;
  • надання соціальних послуг у Пунктах незламності.

Оплата праці складає 6700 грн і не може бути нижчою за мінімальну заробітну плату.

Харківська область, Армія відновлення. Інфографіка

Нагадаємо, Харківська область посідає третє місце в країні за кількістю працевлаштованих переселенців після Полтавської та Дніпропетровської областей. З 24 лютого 2023 року нову роботу знайшли 1300 переселенців.  

Нагадаємо також, що у Харківській області діє декілька програм підтримки роботодавців, які працевлаштовують вимушених переселенців.

Раніше ми писали, що обласний центр зайнятості пропонує перелік з 123 професій і спеціальностей для навчання,  за якими може бути виданий ваучер. Наразі жителі Харківської області обрали 35. Більшість з них: «медсестринство» – 235, «кухар» – 160, «психологія» та «медицина» по 31.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко