На Харківщині нацгвардійці отримали відзнаки до свята

29.03.2023 17:05 Суспільство
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада

26 березня відзначався День Національної гвардії України. До цього свята в Харківській області пройшли урочистості, в ході яких подарунками, грамотами і подяками нагородили нацгвардійців, що мужньо боронять нашу країну.

В урочистому заході на честь Дня Національної гвардії України взяли участь перші особи Харківської області, зокрема голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. Вона вручила бійцям Національної гвардії України обласні нагороди Харківської обласної ради – годинник з логотипом «Голова Харківської обласної ради». Крім цього, нацгвардійці отримали грамоти та подяки за безпрецедентну мужність, відвагу та самовідданість під час захисту державного суверенітету і цілісності України в умовах воєнного стану.

– Ми, хто сьогодні перебуває у безпеці, робочих кабінетах, хто сьогодні може бачити своїх дітей, чоловіків та батьків живими, глибоко вдячні вам, усвідомлюючи, що саме зараз бійці Національної гвардії України, Збройних Сил України героїчно протистоять агресору. Ми зобов’язані пам’ятати всіх, завдяки кому живі та про­довжуємо своє життя в нашій незалежній країні. Весь світ усвідомив, що українці – незламна та сильна нація, і ми не можемо дозволити нікому зламати наш дух, силу та єдність. Попереду в нас – велика Перемога. Уклінно дякую вам за ваш героїзм у звільненні Харківської області. Бажаю повертатися живими. Слава Україні! – сказала керівниця обласної ради.

Тетяна Єгорова-Луценко також привітала генерал-майора Олега Сохона з призначенням на посаду заступника командувача Національної гвардії України. Він повідомив, що цьогоріч Національна гвардія України відзначає 9-ту річницю з дня створення. У 2014 році вона формувалася фактично у бойових умовах як сучасне військове формування підвищеної оперативної готовності. З моменту створення гвардійці виконували свої обов’язки, захищаючи територію країни.

– 24 лютого 2022 року гвардійці завдали ураження десанту під Гостомелем, унеможлививши плани просування до столиці. Звичайні хлопці та дівчата – строковики наші харківські – підбили ворожі танки на підступах до Харкова і далі із ЗСУ про­довжували виконувати поставлені завдання. Націо­нальна гвардія є надійною опорою в захисті суверенітету держави і робить усе для захисту та збереження наших територій. Національна гвардія завдає значних втрат окупанту у військовій техніці, живій силі і озброєнні. Ми пам’ятаємо кожного і кожну, хто відчайдушно боронив Україну від загарбника, хто віддав життя, виконуючи бойо­ві завдання, вічна слава Героям! – зазначив Олег Сохон.

Нагадаємо, у Харківській області стартував набір до «Гвардії Наступу». Приєднатися до формувань кличуть умотивованих та патріотичних громадян, які братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Варто зазначити, що кампанія – не є мобілізацією населення, а кожен доброволець зможе самостійно обрати бригаду, до якої хоче долучитися

Записатися до нових добре оснащених та підготовлених штурмових підрозділів «Гвардії наступу» можна у 10 Центрах надання адміністративних послуг Харківської області.

Нещодавно у Харківській області на одному з полігонів пройшли навчання добровольців в умовах, наближених до бойових.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко