На Харківщині проведуть дослідження щодо використання української мови

09.04.2024 15:19 Суспільство
explainer.ua explainer.ua

На Харківщині двічі проводилося дослідження щодо використання державної мови серед школярів, батьків та вчителів регіону.

 

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» начальниця управління Державної служби якості освіти у Харківській області Світлана Вольянська, у 2022 та 2023 роках проводилося всеукраїнське дослідження щодо забезпечення функціонування державної мови в освітньому процесі в закладах загальної середньої освіти. Воно стосувалося і використання української мови в побуті школярів на Харківщині.

– Згідно з дослідженням, діти нашого регіону змінили своє ставлення до державної мови в позитивний бік. Зміни спостерігалися у 2022 році, і так само вони спостерігалися у 2023 році. Там дуже великий розрив у користь української мови. Наразі ми чекаємо на третій етап моніторингу, який має відбутися цьогоріч. Тоді ми побачимо ще якісь нові зрушення. Думаю, що вони знову-таки будуть позитивними, – зазначила Вольянська.

Раніше ми писали про результати дослідження щодо забезпечення функціонування державної мови в освітньому процесі в закладах загальної середньої освіти.

Автор: Анастасія Хушану