На Харківщині садити ліс допомагали мешканці громади

03.04.2024 16:20 Суспільство
Фото: Слобожанський лісовий офіс Фото: Слобожанський лісовий офіс

На Харківщині до весняної лісокультурної кампанії долучилися працівники Наталинської сільської ради. Разом з лісівниками Наталинського лісництва філії «Зміївське лісове господарство» вони висадили понад 5 гектарів лісу.

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко, новий ліс висадили на території Петрівського старостату Наталинської сільської військової адміністрації.

«Важливість таких акцій важко перебільшити: окрім естетичного задоволення, лісова краса приносить ще й користь, бо саме зелені насадження збагачують навколишнє середовище киснем, водночас зменшуючи наявність пилу й диму у повітрі, відіграють роль своєрідного фільтра, слугують домівкою для птахів, захищають нас від спеки. Кожне посаджене під час війни дерево – це віра в майбутнє нашої країни й віра в нашу Перемогу!», – зазначили у сільській раді.

Садіння лісу у Наталинській громаді/фото: Слобожанський лісовий офіс

Висадка лісу/фото: Слобожанський лісовий офіс

Саджали ліс механізованим та ручним способом. Таким комбінованим способом на 5,1 гектара посадили понад 29 тисяч сіянців сосни звичайної.

Ми писали, що на Харківщині у Валківському лісництві працівники філії «Жовтневе лісове господарство» спільно з волонтерами UAnimals висадили новий ліс.

Цьогоріч під час весняної лісокультурної кампанії у харківських філіях Слобожанського лісового офісу планують висадити близько 2 мільйонів сіянців лісових культур. 

Автор: Надія Янінович