На Харківщині визначилися з датами шкільних канікул: нюанси

13.10.2023 08:26 Суспільство
Підземна школа – клас на станції Харківського метрополітену Підземна школа – клас на станції Харківського метрополітену

Школярі Харківської області невдовзі підуть на осінні канікули.

Відпочиватимуть учні тиждень, але є нюанси, зазначає медіа «Слобідський край».

Строки відпочинку школярів, зважаючи на повномасштабну війну, можуть змінювати. На це може вплинути, зокрема, ситуація в енергетичній сфері.

Зокрема, у Департаменті освіти Харківської міськради зазначили, що відпочинок дітей запланували на останній тиждень жовтня. Осінні канікули у школах Харкова розпочнуться 23 жовтня і до 29 жовтня. Взимку школярі теж підуть на відпочинок. Він триватиме два тижні. 

Департамент науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації допоки не повідомив дати осінніх канікул у школах області. У департаменті нагадали про те, що встановлювати дати канікул і чи їх організовувати взагалі, вирішує місцева влада. Міносвіти України лише визначило дати початку та завершення цього навчального року. Графіки відпочинку дітей можуть відрізнятися залежно від регіону, міста і навіть конкретної школи.

Нагадаємо, у 2022 році, попри війну, у Харківській області учні пішли на канікули 24 жовтня. А зимові канікули минулого року в більшості громад області розпочалися 26 грудня. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Олег Артаєв