На Харківщині за тиждень майже тисяча дітей захворіли грипом та ГРВІ

05.12.2023 10:51 Суспільство
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

У Харківській області з 27 листопада по 3 грудня на грип та ГРВІ, з урахуванням випадків захворювань на COVID-19, захворіла 2761 людина, з них 999 дітей.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на ДУ «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України».

До лікарень Харківської області з грипом та ГРВІ госпіталізовали 152 хворих, з них 47 дітей. Найвищий показник захворюваності зареєстровано у Лозівському районі Харківської області.

«Показник захворюваності становить 105,45 на 100 тисяч населення, що нижче рівня показника епідемічного порогу на 74,6 %. Інтенсивність епідемічного процесу відповідає низькому рівню», – йдеться у повідомленні.

Також за тиждень у Харківській області лабораторно підтвердили 312 випадків COVID-19. У структурі ГРВІ питома вага захворюваності COVID-19 становить 11,3 %. Зареєстровано 5 летальних випадків серед хворих з COVID-19 (з початку епідемічного сезону 34).

Нагадаємо, у Харкові очікується циркуляція чотирьох штамів вірусів грипу та коронавірусу, яка розпочнеться в другій половині грудня.

Нагадаємо також, що у Харківській області з 20 по 26 листопада зафіксовано чотири летальних випади у пацієнтів з COVID-19. Загалом з початку епідемічного сезону – 29 випадків.

А також, що у Харківській області знизився темп вакцинації від COVID. Проте, за словами директора Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максима Хаустова, якщо минув час з останньої дози – людям радять вакцинуватися.

Автор: Катерина Радіонова