На Харківщині за тиждень сапери знищили майже 400 ворожих боєприпасів

25.03.2024 09:57 Суспільство
Щоденна боротьба за наші безпечні території продовжується / Фото МЦГРШР Щоденна боротьба за наші безпечні території продовжується / Фото МЦГРШР

Протягом тижня у Харківській області піротехніки ДСНС ліквідували 397 одиниць ворожих боєприпасів.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ДСНС України в Харківській області.

Наразі на Харківщині працює 37 піротехнічних розрахунків ДСНС. Завдяки їхнім зусиллям протягом минулого тижня вдалося знешкодити 397 одиниць ворожих боєприпасів.

Всього з початку бойових дій піротехніки ДСНС обстежили близько 4755 га території, з них 165 га за допомогою машин механізованого розмінування; 306 км автомобільних доріг; 3133 км ЛЕП; 159 км залізничних колій та 223 км газопроводів. Виявлено та знешкоджено 89 тис. 353 вибухонебезпечні предмети.

Якщо ви помітили будь-який підозрілий предмет чи вибухівку, одразу повідомте за номером телефону – 101.

Категорично забороняється:

- торкатися предмета і пересувати його;

- користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

- торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Рятувальники вкотре наголошують про важливість дотримання правил мінної безпеки. Ваша пильність може врятувати життя.

Нагадаємо, що у Барвінківській громаді Харківської області вдень 19 березня під час роботи у полі на міні підірвався трактор, поранено механізатора.

Також раніше ми писали, що мінна небезпека у Харківській області залишається високою. В Ізюмському районі Харківської області у 2023 році на вибухонебезпечних предметах підірвалися і загинули 24 місцеві жителі, в тому числі одна дитина.