На Харківщині за тиждень сапери знищили понад півтори тисячі одиниць ворожого залізяччя

07.03.2024 17:51 Суспільство
Сапер за роботою / Фото: Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування Сапер за роботою / Фото: Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування

Впродовж тижня у Харківській області сапери розмінували понад 114 гектарів території, обстежили 39 гектарів сільгоспугідь, 5,5 кілометра ділянок автодоріг та 20 об'єктів.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ХОВА.

Крім того, розмінували 0,5 кілометра газопроводів та майже 9 кілометрів ліній електропередач. До електромережі підключили 562 абонента та 2429 повторно.

6 березня сапери розмінували майже 16 гектарів території, 3,5 гектара сільськогосподарських угідь, 1 об’єкт. За минулу добу фахівці також обстежили 1,6 кілометра автодоріг і 1,5 кілометра ліній електропередач. Зокрема, знищили 293 вибухонебезпечний предмет. 

Харківська область, роботи з розмінування з 29 лютого по 6 березня  

Розмінування Харківщини триває / Інфографіка ХОВА

У разі виявлення підозрілого предмета або вибухівки одразу повідомте за номером телефону — 101, 102 або 112.

Категорично забороняється:

  • торкатися предмета і пересувати його;
  • користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Нагадаємо, минулого тижня у Харківській області на невідомих вибухонебезпечних предметах підірвалися та отримали поранення два цивільних чоловіки. Обох госпіталізували до медичних закладів.

Автор: Галина Гришко