На Харківщині запрацював новостворений університет

01.09.2021 18:29 Суспільство
Державний біотехнологічний університет об’єднав в собі чотири виші.  

1 вересня голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у святкових заходах, приурочених Дню знань. Очільниця Харківської облради зустрілася зі студентами двох вишів Харкова. Спочатку вона завітала до своєї рідної альма-матер  Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого. Від усього депутатського корпусу вона привітала студентів і викладачів з Днем знань та побажала успіху, не зупинятися на досягнутому і завжди рухатися вперед.

– Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого не тільки подарував мені професію, а став частиною мого життя. Вдячна за можливість взяти участь у зустрічі з першокурсниками, які у майбутньому стануть нашими колегами. Вам пощастило навчатися в кращому юридичному вищому навчальному закладі нашої держави, – звернулася до студентів Тетяна Єгорова-Луценко. – Небагато вишів країни можуть похвалитися таким досвідченим, авторитетним і заслуженим викладацько-професорським складом. Рівень знань, що дає своїм випускникам Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, є справжнім еталоном для всіх юридичних вузів України.

Читайте також: Сесія Харківської обласної ради має відбутися у вересні. Названо дату

Тетяна Єгорова-Луценко зустрілася і зі студентами новоствореного Державного біотехнологічного університету. Нагадаємо, згідно з розпорядженням Кабміну, до новоутвореного Державного біотехнологічного університету приєдналися Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, Харківська державна зооветеринарна академія, Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєва та Харківський державний університет харчування та торгівлі. Студенти, які навчаються в зазначених закладах освіти, продовжуватимуть навчання в новоутвореному університеті за обраними спеціальностями та джерелами фінансування. Фінансування університету буде здійснюватися в межах видатків, передбачених МОН.

– Новий потужний регіональний університет об’єднав чотири провідні галузеві виші і має стати одним з локомотивів реформ у національній освіті. Від імені Харківської обласної ради вітаю вас з цією визначною подією, – звернулася до присутніх Тетяна Єгорова-Луценко. – Близько тисячі студентів першого курсу починають сьогодні навчання в новому вищому навчальному закладі. Для них відкриваються нові можливості – широкий спектр знань і потужна матеріально-технічна база.



Очільниця Харківської облради побажала викладачам та студентам успіхів у навчальному процесі та нових вагомих досягнень в академічній діяльності.

Також 1 вересня Тетяна Єгорова-Луценко побувала на святі «День знань-2021» у Харківській спеціальній школі ім. В. Г. Короленка. Також привітати школярів та педагогів спеціальної школи прийшли заступник голови обласної ради Валерія Мураєва, народний депутат України Павло Сушко, депутати обласної ради, меценати, які допомагають закладу.

Читати також: Нового очільника обласної поліції представили на Харківщині

– В першу чергу хочу привітати всіх нас з 1 вересня. Це день початку нового навчального року, коли батьки та діти з хвилюванням лягають пізно спати, тому що треба підготувати дітей до школи. Що стосується школи ім. В. Г. Короленка, то завдяки плідній праці народного депутата Павла Сушка в першу чергу, а також завдяки злагодженій роботі обласної ради, державної адміністрації, спонсорів досягнуті значні успіхи. Але я впевнена, що завдяки такій співпраці школа тільки починає розквітати, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. – В нас заплановано дуже багато проєктів, в тому числі за ініціативи народного депутата Павла Сушка готується встановлення пам’ятника В. Г. Короленку. Маю надію, що депутати обласної ради та міської ради підтримають проєкт в разі необхідності співфінансування. Звісно, що тільки кропітка робота всіх людей, які зараз присутні в залі, дають такі результати. Ми повинні на всіх рівнях, починаючи з викладача, керівника, батьків і до народних депутатів, вкладати якомога більше в наших дітей, бо вони – наше майбутнє.

Для гостей школи виступили першокласники та дванадцятикласники, пролунали пісні та Перший дзвоник. Після концерту на шкільному подвір’ї відбулося відкриття дитячого майданчика.

– Вітаю вас з цією подією! Звісно єдиною командою з народними депутатами, з місцевою владою, з обласною адміністрацією, з обласною радою в нас буде ще дуже багато добрих справ. Ми повинні їх робити, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.