На Харківщині зібрали понад 1,2 мільйона тонн зерна

26.08.2023 15:28 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Лідерами зі збирання зерна у Харківській області залишаються Лозівщина, Красноградщина та Богодухівщина.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію пресслужби ХОВА.

На Харківщині фермерські господарства обробили майже 304 тисячі гектарів. Аграрії збирають пшеницю, ячмінь, горох, озиме жито, овес та ріпак.

Загалом по області намолочено мільйон 256,5 тисячі тонн нового врожаю. Роботи тривають у всіх районах області.

«Стан рослин пізніх зернових добрий та відмінний. Загалом агрометеорологічні умови серпня залишалися на рівні задовільних для формування врожаю. За попередніми підрахунками, майбутнього врожаю вистачить для забезпечення потреб Харківщини та експорту», – зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Унаслідок дій російських окупантів та недотримання правил пожежної безпеки цього року на полях області сталися 15 пожеж. Полум’я знищило майже 47 гектарів пшениці.

Раніше ми писали, що аграрії Сахновщинської громади закінчили збирання ранніх зернових.

Нагадаємо, у Харківській області планується розробити мапу замінованих сільськогосподарських угідь, де зафіксують місця влучань чи велися на території бойові дії, а згодом досліджуватимуть придатність ґрунту для ведення сільського господарства.

Раніше ми писали, що у Харківській області нова машина для розмінування отримала сертифікат. Використання такої техніки прискорить зачистку регіону від вибухонебезпечних предметів.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко