На Харківщину йдуть грози з градом і шквалами

18.08.2022 15:12 Суспільство
Фото: ukrinform.ua Фото: ukrinform.ua
19 серпня в Харківській області очікується погіршення погоди.

На сьогодні і на завтра, 18 і 19 серпня відповідно, у Харківській області оголошено штормове попередження. Сьогодні синоптики очікують дощі і грози, а завтра – грози, місцями град та шквали 15-20 м/с. Про це «Слобідському краю» розповіла черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Інна Кандаурова.

– Сьогодні протягом дня очікується невеликий короткочасний дощ, який прогнозуємо після 15:00, та грози. Дощитиме в східній частині області – Дворічна, Великий Бурлук, Борова тощо, але грози можуть бути й у Харкові. Завтра, 19 серпня, вночі без істотних опадів, удень короткочасний дощ, гроза, місцями град, місцями шквали 15-20 метрів за секунду. Дощитиме по всій області. Погіршення погоди зумовлене тим, що Харківська область перебуває між двома баричними системами. Температура по області буде 15-20 градусів тепла, вдень – 25-30 градусів. 20 серпня погоду ще визначатиме малоградієнтне поле зниженого тиску, тож цього дня по області очікуємо невеликий короткочасний дощ, місцями грози, – розповіла синоптикиня.

Читайте також: З початку року на Харківщині ціни зросли майже на 19 відсотків

А з 21 серпня погода поступово налагоджуватиметься, оскільки Харківщина перебуватиме на південній периферії антициклону, що на півночі.

– Тож із неділі, 21 серпня, погода буде без опадів, вітер східний, 7-12 м/с, але також зберігатимуться вдень пориви вітру 15-20 м/с. І температурний фронт практично залишається на місці, вночі це 16-21 градус тепла, а вдень – 26-32, – сказала Інна Кандаурова.  

Автор: Савелій Мякушко