На кого розповсюджується пільга на оплату послуг ЖКГ

22.03.2024 14:32 Суспільство
Фото: ukrinform.ua Фото: ukrinform.ua

Відомо, що пільга на оплату житлово-комунальних послуг надається членам сім’ї учасника бойових дій. Але кого закон вважає членом сім’ї?

Учаснику бойових дій пільга на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу надається в розмірі 50 % знижки, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну людину не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2024 році це 4240 грн).

Раніше ми писали також, які пільги мають військовослужбовці та як ними скористатися. 

До членів сім’ї пільговика, яким надається пільга, належать: 

l    дружина (чоловік);

l    їхні неповнолітні діти (до 18 років);

l    неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства I та II групи або особами з інвалідністю I групи;

l    особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю внаслідок війни I групи та доглядає за нею, за умови, що особа з інвалідністю внаслідок війни не перебуває у шлюбі;

l    непрацездатні батьки;

l особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, який має право на пільги, та проживає разом з ним.

Для оформлення пільги потрібно звернутися до Пенсійного фонду України – офлайн (у відділенні) або онлайн – на порталі ПФУ. Для цього потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та посвідчення учасника бойових дій. Далі заява опрацьовується і особа вноситься до відповідного реєстру.

Також ми писали про те, хто має право на безкоштовний проїзд залізницею

    Автор: Ірина Мнішек