На відновлення зруйнованих об’єктів ЖКГ на Харківщині потрібно 2,8 мільярда гривень

02.06.2023 13:50 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Наразі у Харківській області відновлено 157 об’єктів теплопостачання та понад 22 км теплових мереж, 23 об’єкти та майже 9 км мереж водопровідно-каналізаційного господарства.

Про це під час брифінгу розповів директор Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОВА Сергій Магдисюк, повідомляє «Слобідський край».

«На сьогодні пошкоджено 245 об’єктів теплопостачання та 63 кілометри теплових мереж, 116 об’єктів водопостачання та 243 кілометри водопровідних мереж, 58 об’єктів водовідведення та 100 кілометрів конвенційних мереж. Наразі вже відновлено роботу 157 об’єктів теплопостачання та відремонтовано майже 23 кілометри теплових мереж. Що стосується водопровідно-каналізаційного господарства, то майже 9 кілометрів мереж відновлено. За підрахунками фахівців, необхідна сума коштів на відновлення складає близько 2,8 мільярда гривень», – зазначив Сергій Магдисюк.

За його словами, на деокупованих територіях без води залишилося 125 населених пунктів. На сьогодні відновлено водопостачання у 103 населених пунктах, це 83 %.

«Що стосується об’єктів електропостачання, то тут була проведена дуже велика робота, наразі знеструмленими залишаються 87 населених пунктів, де фактично проживає 9,5 тисячі осіб», – каже Магдисюк.

Нагадаємо, мешканцям, які повертаються до Ізюма, газ підключають за заявками.

Також ми писали, що житлові субсидії та пільги на неопалювальний сезон з травня будуть перепризначені  автоматично для переважної більшості одержувачів, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Ксенія Карпенко