На захист України став з перших годин вторгнення: історія бійця ТрО

27.05.2023 15:54 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТРО Фото: Харківська окрема бригада ТРО

Харків’янин Сергій з позивним «Дракон» служить у лавах Харківської окремої бригади територіальної оборони від початку повномасштабного вторгнення. 

Історію військовослужбовця кореспонденту медіа «Слобідський край» розповіли у Харківській окремій бригаді сил територіальної оборони.

О 9-й ранку 24 лютого 2022 року чоловік був уже в центрі комплектування. До цього Сергій 20 років працював таксистом і добре орієнтувався у місті, тому перші два дні при військкоматі розвозив хлопців по військових частинах. 25 лютого «Дракону» особливо запам’яталося.

«Прямо перед автобусом, за кермом якого я тоді був, БТР російський стояв. Наші вдарили по ньому з «Джавеліна», розлетівся повністю. Це було моє перше сильне враження на війні», – згадує боєць.

Весь березень підрозділ Сергія перебував у Харкові на вулиці 23-го Серпня. Потім, після комплектування, перемістилися ближче до кордону, після цього були Богодухів, Івашки, Рубіжне, Максимівка, Одноробівка, де до кордону 700–800 метрів. А далі – Часів Яр та Курдюмівка, що на Донеччині.

«Одного разу, було це в Лимані, на наші позиції вийшли танки. Щоб не пустити ворога далі та знищити його, я стріляв з РПГ, щоправда, відстань була замалою. Шкода, що близько були, снаряди не розкрились. Але танк задимився, як кажуть, «здоров’я у танчика вже не те». Хлопці потім радили: треба було метрів на 30 відпустити його, бо снаряд з 80 метрів розкривається та броню пропалює, а до танка тоді було десь метрів 50», – розповідає чоловік.

«Дракон» хоче, щоб усі побратими якнайшвидше повернулися до своїх сімей, і впевнений, що перемога вже близько.

Раніше ми писали про військову медикиня Анну на псевдо «Ластівка».

А також про бійця з позивним «Тигр», який служить у батальйоні «Дике поле», що входить до складу 1-ї окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна та інструкторку Нацгвардії розповіла, як проходять бойову підготовку військові.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко