Від водія – до заступника командира: історія бійця батальйону «Дике поле»

25.05.2023 11:20 Суспільство

«Тигр» прийшов у батальйон «Дике поле», що входить до складу 1-ї окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна, на посаду водія. До війни чоловік працював водієм маршрутного таксі у Кривому Розі, а в травні 2022 року пішов служити, брав участь у визволенні Балаклії.

Історію військовослужбовця медіа «Слобідський край» розповіли в 1-й окремій бригаді спеціального призначення ім. Івана Богуна. 

На службі «Тигру» довелося не тільки кермувати різними видами транспорту, а й пройти справжнє загартування боєм.

«Я був не лише водієм, наш командир вирішив нас випробувати. Тому всі водії пройшли через позиції, окопи, обстріли, через усе пройшли. Я й під обстрілами був, і стріляв сам. Це була Харківська область, у нас гарно все вийшло», – згадує боєць.

«Тигр» брав участь у штурмі села Байрак та визволенні Балаклії.

«Я був не як солдат, а як водій, підвозив боєприпаси. Іноді ми ворожі боєприпаси вивозили до себе, такий собі лендліз російський. На вантажних машинах возили туди кулемети, звідти – снаряди, або навпаки, що потрібно – те й возили. Я був і при першому, і при другому штурмі Байрака», – говорить водій.

Військовий зізнається, що війна дуже змінила його ставлення до життя.

«Після початку війни життя дуже змінилося і у психологічному, і у фізичному плані. Взагалі все змінилося: пріоритети, ставлення до людей. Для мене все це неочікувано було, тому психологічно це важке випробування», – каже чоловік.

«Тигр» говорить, що саме на фронті до нього прийшло усвідомлення, що родина – найбільша цінність у його житті. Вдома на чоловіка чекають дружина та троє дітей.

«Я, мабуть, живий досі через них і заради них. Відчуваю, що хочу вижити й повернутися, хочу бути з ними, бачити, як вони ростуть, хочу дати їм усе, що можу. Родина вийшла для мене на перший план. Це війна так трохи неочікувано вплинула», – зізнається військовий.

Зараз «Тигр» став заступником командира, але якщо треба кудись поїхати або щось відремонтувати, то одразу сам береться до справи. До нової посади чоловік ще не звик, каже, поки трохи незручно від того, що треба віддавати накази тим, з ким нещодавно був на рівних.

«Якщо треба, поїду вперед, у мене й нагорода була за те, що їздив на передову, куди не кожен поїде, бо страшно. Насправді дуже страшно, проте якщо треба, я готовий. Ми робимо все, щоб скоріше закінчилася ця війна. Якщо треба їхати – їдемо, стріляти – стріляємо. Ми все будемо робити», – говорить боєць.

Чим буде займатися після війни, чоловік ще не вирішив.

«Я багато вже думав над цим питанням. Якою буде перемога наша, на якому етапі? Поки невідомо, як воно все закінчиться. Це ж може бути затяжна війна, такий варіант теж не можна виключати. Найбільше я хочу побачити дітей, жінку. Батьків у мене немає, але дружини й дітей дуже не вистачає», – зазначає «Тигр».

Раніше ми писали, про інструкторку Нацгвардії розповіла, як проходять бойову підготовку військові.

А також про військового ТрО, який в бойових умовах прийняв командування ротою.

Та історію водія, який замість рейсу в Європу обрав лави Нацгвардії. А також про Сергія з позивним «Сивий».

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко