Навісний міст, побудований на Харківщині, вразив своєю історією

04.07.2016 10:00 Суспільство
http://nashridkup.com.ua/ http://nashridkup.com.ua/
У Куп'янську 1 липня було відкрито міст через річку, який не тільки є зручним способом пересування, але й від початку свого існування запам'ятається місцевим теплою сімейною історією, з якої все почалося.

Неабиякий внесок у спорудження цього мосту зробив куп’янчанин Олександр Ясюченя. Минулого літа, коли його онучка Аліна, подорожуючи Осколом, побачила підвісний міст через річку у Дворічанському районі, вона поділилася враженнями зі своїм дідусем. І той пообіцяв, що в Куп'янську теж з'явиться така споруда.

На тому місці вже колись був місток із Центрального пляжу на острів, що навпроти пляжу Склярівського. Але під час паводку його опори підмила стрімка вода, й міст демонтували.
Натомість минулої зими було зроблено креслення майбутнього мосту, і Олександр Євгенович став збирати з миру по нитці на його спорудження.

На його прохання відгукнулося чимало людей. Це і працівники лісгоспу, району електричних мереж, міського Будинку культури, стадіону, підприємці. А основні роботи на місці виконували працівники рятувальної служби Іван Стремоусов, Михайло Григоров та два Олександри Ясючені, батько й син.

Чергове зростання тарифів: скільки заплатимо за комуналку

Попри свою цікаву історію, міст прозвали місцем закоханих. Така назва теж не випадкова, адже є традиція, пов'язана з підвісними мостами. Якщо молодята у день весілля пройдуть по ньому і не розгойдають, то життя їхнє одразу буде сталим і безхмарним. А якщо навпаки - то на закоханих спочатку чекатимуть різні непорозуміння, та оскільки цей міст короткий, то і негаразди будуть нетривалі.

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта