Не більше ніж 50 людей: на Харківщині обмежили масові заходи

21.04.2023 14:24 Суспільство

На території Харківської області заборонено проводити масові заходи на відкритому просторі з кількістю учасників та глядачів понад 50 осіб.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну військову адміністрацію.

Зазначається, що заборона не стосується проведення поховальних ритуалів та заходів, пов’язаних з ушануванням загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України.

Також на Харківщині затвердили перелік безпечних місць, в яких рекомендується проводити масові заходи. Таке рішення ухвалили під час засідання Ради оборони Харківської області 28 березня.

Термін його виконання встановлений на період дії правового режиму воєнного стану в Україні.

До переліку безпечних місць, в яких рекомендується проводити масові заходи, потрапили 16 об’єктів Харківщини. Зокрема, у Харкові туди ввійшли метрополітен, «ЄрміловЦентр», мала зала ХНАТОБу.

«Було визначено спеціально відведені місця для проведення масових заходів задля безпеки наших громадян. Адже, на жаль, в усій Харківській області є велика загроза ракетних обстрілів. Якщо проводяться певні вистави, концерти або виставки, люди мають бути спокійні за свою безпеку. Тому заклади можуть облаштовувати власні підвали за визначеними державними будівельними нормами», – сказала заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

Крім визначеного списку, заходи можна проводити у місцях, які відповідають нормам ДБН В.2.2-5-97 «Будинки і споруди. Захисні споруди цивільного захисту». Зокрема, зовнішні огороджувальні конструкції повинні витримувати навантаження від вибуху та вибухової хвилі згідно з одним із чотирьох класів захисних споруд.

Раніше ми писали про те, які кладовища заборонили відвідувати в Харкові та області.

Автор: Ксенія Карпенко