Нестійка погода: скільки днів дощитиме на Харківщині

02.08.2022 15:38 Суспільство
Фото: pravda.com.ua Фото: pravda.com.ua
Відсьогодні, 2 серпня, у Харківській області настав період нестійкої погоди з короткочасними дощами.

На завтра, 3 серпня, по Харківській області оголошено штормове попередження. В регіоні очікуються грози, вдень місцями град та шквали, 15–20 м/с. Така зміна погоди пов’язана з тим, що в наступні кілька днів над Харківщиною переважатиме нестійка повітряна маса, яка переміщується з території Чорного моря та Приазов'я. Про це «Слобідському краю» повідомила черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Інна Гостєва.

– Наразі в нас пішов період нестійкої погоди з короткочасними дощами, він триватиме з 2 по 5 серпня. Сьогодні ввечері очікуються дощі з грозами. На завтра буде ж така погода. В наступні кілька днів десь будуть короткочасні дощі, десь значні. Нестійка повітряна маса протримається в нас до 5 серпня та переміститься на інші території, – розповіла синоптикиня.

Читайте також: Місячний календар на серпень: що та коли робити в саду та на городі

Інна Гостєва зазначає, що в наступні кілька днів температура повітря суттєво не зміниться.

– Температура буде трохи нижчою через те, що буде присутня хмарність. За дощової погоди очікується від 22 до 28 тепла, нижче не очікується. Звичайно, коли пройде гроза, то температура різко знижується, але потім вона все одно підвищиться. Вночі буде від 13 до 19 градусів. А після 5 серпня температура підвищуватиметься. 6 серпня вже очікується 25-30 градусів тепла, 7-го – 27-32 градуси тепла, – каже Інна Гостєва.   

Автор: Савелій Мякушко