Офлайн-навчання у Харківському метро: на яких станціях будуть проходити заняття для школярів

31.08.2023 17:52 Суспільство
Фото: Alamy Stock Photo Фото: Alamy Stock Photo

У Департаменті освіти роз'яснили, як буде проходити навчання в Харківському метрополітені.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську міську раду. 

31 серпня директор Департаменту освіти Ольга Деменко розповіла, як відбуватиметься організація навчального процесу в Харківському метрополітені.

За її словами, 17 кабінетів площею 40 кв. м облаштували на станціях «Перемога», «Університет», «Метробудівників», «Тракторний завод» та «Академіка Павлова». Була проведена робота над рекуперацією повітря та шумоізоляцією, доставлені парти та необхідне обладнання, яке розраховане на 20 дітей. Загалом сформовано 60 класів з понад 1 тисячі дітей (зокрема, 23 класи – першокласники). Окрім того, в резерві є ще 8 класів, а набір на навчання офлайн триватиме цілий рік.

Деменко пояснила, що класи сформували тимчасові з учнів різних шкіл. При цьому кожна дитина матиме змогу повернутися до своєї школи на онлайн-навчання.

У кабінетах працюватимуть учитель та тьютор, який зустрічатиме та проводжатиме дітей, займатиметься з ними під час перерви та безкоштовного обіду. На перервах для дітей будуть організовані інтерактивні ігри. До того ж на кожній станції працюватимуть медик, психолог та охорона. Тривалість уроків становитиме 30-45 хвилин залежно від віку учнів.

2-3 дні школярі навчатимуться офлайн, в інші – онлайн.
Щодня буде проходити по три основні уроки. Зокрема, для молодшої школи це читання, математика та письмо, для середньої українська мова, література, математика та історія. Усі інші предмети вони вивчатимуть онлайн.

  • Навчання буде організоване у дві зміни: з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 16:00. Тобто в одному кабінеті за день зможуть навчатися два класи.

Тим, кому це необхідно, до станцій метро підвозитиме спеціальний автобус у присутності педагога. Після уроків він розвозитиме малечу назад.

Нагадаємо, на брифінгу 30 серпня  т.в.о. начальника ГУ ДСНС України у Харківській області Сергій Чабань розповів, що для організації навчання офлайн на сьогоднішній день триває облаштування 20 службових приміщень на станціях метрополітену. 

Раніше ми писали, що у Харківській області цього року переважатиме онлайн-формат освіти, однак деякі навчальні заклади, зокрема і ВНЗ, планують долучитися до змішаної форми навчання.

Нагадаємо також, що у місті Харків  у більшості закладах торгівлі до початку навчального року діють акції та знижки на товари для школярів.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко