Перерахунок субсидії на тверде паливо: яку умову треба виконати

29.11.2023 10:20 Суспільство
Фото: agronews.ua Фото: agronews.ua

Якщо вашій родині вже призначено житлово-комунальну пільгу або субсидію на придбання твердого пічного палива, вам перерахують її розмір автоматично. Потреби ходити до Пенсійного фонду немає. 

Єдине, що від вас потрібно, це надати згоду Пенсійному фонду на передання ваших даних міжнародному донору для оплати підвищеного розміру підтримки, відповідно до цього рішення. 

Згоду можна надати у відповідь на смс-повідомлення, яке надійде родинам, що вже отримують пільги або субсидії на тверде пічне паливо. Або через електронний кабінет Пенсійного фонду України чи звернувшись до відділення ПФУ. 

Для встановлення доплати одержувачі пільг та житлових субсидій до 20 листопада повинні отримати від Пенсійного фонду України смс-повідомлення про необхідність надати від свого імені та членів домогосподарства згоду на збір, передачу та обробку персональних даних.

Якщо вам надійшло таке смс-повідомлення від Пенсійного фонду, ви можете надати згоду у відповідь на нього, написавши «так» чи «ні». Зробити це потрібно до 1 грудня цього року, тож покваптесь. 

Раніше ми писали, як перевірити рішення про призначення субсидії онлайн. 

Якщо пільга або субсидія ще не призначена, але ви потребуєте підтримки держави, необхідно звернутися за нею до ПФУ у загальноприйнятому порядку і подати відповідну заяву.

Нагадуємо, що звернутися до Пенсійного фонду можна кількома способами, онлайн чи офлайн.

Раніше ми писали також, як пенсіонерам пройти ідентифікацію

Автор: Ірина Мнішек