Переводимо годинник: Україна переходить на літній час

27.03.2021 10:30 Суспільство
Фото: health.24tv.ua Фото: health.24tv.ua
У ніч з 27 на 28 березня стрілки годинника треба перевести на одну годину вперед.

У березні українці все-таки будуть переводити стрілки годинників на літній час. 19 березня Верховна Рада не підтримала законодавчу ініціативу про скасування переведення годинників, відправивши проект закону № 4201 про обчислення часу на повторне друге читання.

Документом передбачалося, що в Україні житимуть за київським часом, включаючи тимчасово окуповані території. Нардепи хотіли встигнути прийняти документ, щоб українці залишилися жити за зимовим часом.

Однак, у депутатів не вистачило голосів для прийняття поправок, що дозволяють встигнути підписати та опублікувати законопроект до запланованого переходу на літній час у кінці місяця. Доля проекту закону про обчислення часу на території України буде розглядатися вже після найближчого переведення годинника.

Таким чином, переводити час будемо в ніч із суботи, 27 березня, на неділю, 28 березня. Цієї ночі стрілки годинника слід перевести на одну годину вперед. Робити це прийнято о 3.00 ночі. Так що вставати цим недільним ранком доведеться раніше.

Автор: Савелій Мякушко