Понад 20 мільйонів гривень Харків виділить на боротьбу з коронавірусом

16.03.2020 17:55 COVID-19
Фото: mind.ua Фото: mind.ua
Наразі місто має 163 апарати штучної вентиляції легенів, будуть докуповувати ще.

Харківська мерія спрямує 20,5 мільйона гривень з резервного фонду міста на придбання сучасних апаратів штучної вентиляції легенів, медикаментів, в тому числі антибіотики, дезінфікувальніі засоби та захисні костюми. Таке рішення було ухвалене 16 березня під час засідання Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як зазначив віце-мер Харкова Ігор Терехов, місто має намір придбати апарати вентиляції легенів найостаннішого покоління.

 — Зараз не можу сказати про ціну цього устаткування, тому що вона постійно варіюється. З нашого боку будуть проведені всі необхідні переговори, щоб це була адекватна вартість. Я думаю, що за цей тиждень у нас буде придбано це обладнання, — наголосив Ігор Терехов.

Водночас він зазначив, що наразі в Харкові немає дефіциту апаратів ШВЛ — їх у місті 163 одиниці. В разі потреби все обладнання буде задіяно для лікування хворих на коронавірус.

Читайте також: Харківський міжнародний марафон перенесено

Також під час засідання комісії було прийнято рішення про закриття у місті ТЦ «Барабашово», секонд-хендів, нічних клубів та дискотек. За словами Ігоря Терехова, бари, кафе і ресторани поки закривати не будуть, але ситуація може змінитися вже завтра. Все буде залежати від епідемічної ситуації в місті. Не буде змін поки й в режимі руху міського транспорту, але додатково перевірятимуть служби таксі. ЦНАПи переходять на роботу за попереднім записом.

Автор: Андрій Соха