Потрапив на службу з третьої спроби: військовий ТрО про бойовий шлях

06.05.2023 18:51 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТРО Фото: Харківська окрема бригада ТРО

Андронік з позивним «Андрон» потрапив до Богодухівського окремого батальйону ТрО у березні минулого року. Вдалося йому це зробити не одразу.

Історію військовослужбовця кореспонденту медіа «Слобідський край» розповіли у Харківській окремій бригаді сил територіальної оборони.

«Почалася війна, я пішов у військкомат перший раз, другий раз, третій, сказали: «Чекай дзвінок, ми тебе викличемо». А забрали мене аж 6 березня», – розповідає «Андрон».

Чоловік говорить, що спочатку все було спокійно, бійці несли службу на блокпостах. Улітку підрозділ почав переміщення та займав рубежі в Одноробівці за Золочевом, потім були Невське за Лиманом та Часів Яр на Бахмутському напрямку.

«Кожен день з 8.00 і до вечора нас обстрілювали без зупинки. Міномети, гаубиця, танки, АГС. Ворог використовував будь-який вид зброї, але ми виконували поставлені завдання», – зазначає Андронік.

Після Нового року в бійців був наказ узяти штурмом та зайняти частину лісосмуги. Бій тривав недовго, згадує чоловік, військові виконали поставлену задачу.

«Ворог тоді відступав, залишаючи свої речі. Ми потім познаходили автомати, магазини до них та до кулеметів, рюкзаки, бушлати, їжу, воду. Поранених вони забрали із собою, але були й 200-ті. На жаль, з нашого боку теж», – розповідає боєць.

Побратими кажуть, що завдяки вогневій підтримці та влучним пострілам Андроніка неодноразово вдавалося утримувати рубежі. Наразі військовий мріє про мирне спокійне життя.

«Я воюю за те, щоб наші діти, наші жінки жили під мирним небом. Росли в успішній, квітучій щасливій країні», – зауважує Андронік.

Раніше ми розповідали про Олега з позивним «Калина», який 25 лютого 2022 року вирішив попрощатися з цивільним життям та пішов до військкомату.

А також про бійця, який втратив ногу та повернувся на службу.

Також ми розповідали про Євгена з позивним «Жека», який служить у Богодухівському окремому батальйоні Харківської окремої бригади сил ТрО.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко