Втратив ногу та повернувся на службу: історія бійця Харківської ТрО

04.05.2023 12:53 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТРО Фото: Харківська окрема бригада ТРО

Богдан з позивним «Сильвер» народився в Ізюмі та працював лісником. Захищати Батьківщину пішов наступного дня після повномасштабного вторгнення, долучившись до Сил територіальної оборони у складі Ізюмського окремого батальйону територіальної оборони Харківської окремої бригади ТрО.

Історію військовослужбовця кореспонденту медіа «Слобідський край» розповіли у Харківській окремій бригаді сил територіальної оборони.

«Спочатку ми займались укріпленням міста, підготовкою до бойових дій, установленням блокпостів. А у березні почалась активна фаза: падали бомби, до Ізюма під’їхала ворожа важка техніка, почали повністю «стирати» місто з лиця землі», – говорить Богдан.

Ізюм розділений річкою Сіверський Донець біля підніжжя найвищої гори в Харківській області Кременець. Щоб завадити швидкому просуванню російської армії, яка захоплювала місто, оборонці підірвали мости. Тоді, у березні 2022 року, Богдан отримав поранення, внаслідок якого втратив ногу.

«9 березня був масований артилерійський обстріл. Спочатку авіаудар по Кременцю, потім по місту гатили з мінометів, з танків. Ми змінювали позицію, в цей момент по нас прилетіло. Декілька хлопців теж поранило, один загинув. Над нами постійно літав дрон, і якщо хтось намагався до нас прибігти, щоб надати допомогу, починався новий обстріл. Десь три години так продовжувалося. Потім допомогли бійці з 81-ї бригади, приїхала «швидка», і мене доправили до шпиталю», – згадує «Сильвер».

Наступні пів року чоловік заново вчився ходити, почався процес протезування. Спочатку протез був навчальний, потім поставили постійний. Пізніше і його підкоригували, після чого бійця виписали зі шпиталю. Та не минуло й тижня, як Богдан уже знову був у строю, в рідному Ізюмському батальйоні.

«Допомагаю чим можу, в основному робота паперова, але мені є чим займатися. Поки ворог ще на нашій землі, треба воювати. Треба його знищувати. І вірити в нашу Перемогу», – каже чоловік.  

Раніше ми розповідали про бійця з псевдо «Прокурор» служить снайпером у 1-й окремій бригаді спеціального призначення ім. Івана Богуна.

Також ми розповідали про Євгена з позивним «Жека», який служить у Богодухівському окремому батальйоні Харківської окремої бригади сил ТрО.

Раніше ми розповідали про Віталія з позивним «Хантер», який служить у Богодухівському окремому батальйоні Харківської окремої бригади сил ТрО.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко