ПриватБанк запускає кредитування фізичних осіб під заставу держоблігацій

Promo
08.10.2018 15:15 Суспільство
Мінімальна сума кредитування становить 50 тисяч гривень.

ПриватБанк запустив нову послугу кредитування фізичних осіб під заставу портфеля облігацій державної позики. Як повідомили в банку, отримати гроші під заставу ОВДП можна на термін від 1 місяця до 1 року, але менше строку погашення державою ОВДП на 60 днів. Мінімальна сума кредитування становить 50 тисяч гривень, максимальна – 75 % від справедливої (ринкової) вартості портфеля ОВДП, розміщених на рахунках депозитарної установи ПриватБанку. Ставка за кредитами під заставу ОВДП в ПриватБанку становитиме 18 % річних.

– У разі потреби наші клієнти зможуть без проблем скористатися коштами, вкладеними у придбання ОВДП, як кредитом, – говорить заступник голови правління ПриватБанку Галина Пахачук. – Державні папери – це новий ефективний інструмент інвестування, що може стати вигідною альтернативою банківським валютним депозитам, ставка за якими знижується до європейського рівня.

Нагадаємо, до кінця року ПриватБанк планує запустити в Україні новий онлайн-сервіс продажу приватним особам облігацій внутрішньої держпозики. Сьогодні банк активно співпрацює з Міністерством фінансів України, Національною комісією з цінних паперів і фондового ринку та Національним банком України щодо запуску онлайн-сервісу з продажу ОВДП фізичним особам у Приват24.

З початку року в рамках експерименту з продажу облігацій держпозики через віп-відділення ПриватБанк продав своїм клієнтам (приватним особам) ОВДП на суму близько 545 мільйонів гривень, забезпечивши понад 15 % загального приросту портфеля країни – згідно з даними НБУ з початку 2018 року портфель ОВДП фізичних осіб зріс на 3,1 мільярда гривень.

Читайте також: ПриватБанк та Mastercard пригощають своїх клієнтів у кращих закордонних ресторанах

Автор: Юлія Шматченко