Шахраї у Харкові виготовляли підробки відомих спортивних брендів - ФОТО

30.07.2020 13:39 Суспільство
Фото: cyberpolice.gov.ua Фото: cyberpolice.gov.ua
Правоохоронці вилучили контрафакту на понад 2 мільйони гривень.

У Харкові двоє «ділків» організували виробництво спортивного одягу. Свій товар вони продавали під логотипами відомих спортивних брендів. Майданчиком для продажу став інтернет-магазин, який за даними кіберполіції, створив іноземець. Він спільно з 34-річним харків’янином й організував підпільне виробництво. 

Слідство встановило, що один з «підприємців» утворив у своїй оселі фотостудію, де фотографували свій товар для сайту. Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці виявили понад дві тисячі одиниць підробленої продукції, вартістю понад 2 мільйони гривень, комп’ютерну техніку, обладнання для  виготовлення одягу та логотипів (11 станків та 77 швейних машин, близько 70 матриць  з логотипами), 150 відер із фарбою, 160 рулонів тканини, викройки та фурнітуру, а також 30 тисяч гривень. 

Наразі збитки, завдані правовласникам торгових марок,  встановлюються.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення товару) Кримінального кодексу  України. Слідство триває.

Читайте також: У Циркунах «швидка» на смерть збила жінку – коментар поліції

Автор: Андрій Соха