У Дергачах викрили цех, що виробляв контрафактний алкоголь

16.12.2020 10:02 Область Online
У Дергачівському районі Харківської області підприємство виробляло контрафактний алкоголь під відомими брендами.

Фірма, яка відповідно до податкової звітності, не виробляє та не реалізує алкогольну продукцію, насправді мала робочу лінію з виробництва алкоголю.

Про це повідомили у прокуратурі Харківської області. У ході досудового розслідування встановлено, що ані спирт, ані марки акцизного податку для виробництва алкогольної продукції підприємство протягом поточного року офіційно не отримувало. Тим часом контрафактні напої підприємство виробляло під відомими торговими марками та розповсюджувало на території Харківської області.

У ході обшуків, проведених спільно з поліцією, з підпільного цеху вилучили понад 4 тонни спирту, понад 500 пляшок готової алкогольної продукції, а також спеціальне обладнання.

Наразі слідчі встановлюють причетних до злочину осіб та вирішують питання про повідомлення про підозру. Слідчі дії тривають. Процесуальне керівництво за фактом незаконного виробництва та реалізації підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров'я людей (ч. 3 ст. 204 КК України), здійснює Дергачівська місцева прокуратура.

Автор: Тамара Кіч