Щоб догодити Тигру: головні правила зустрічі 2022 року

25.12.2021 11:00 Суспільство
Фото: karavan.ua Фото: karavan.ua
Звичайно, всім відомо, що рік Тигра настане 1 лютого 2022 року, але ми живемо не на Сході. До того ж у сучасному світі всі традиції так перемішалися, що Захід із великим задоволенням напередодні 31 грудня кожного року заглядає в східний гороскоп, намагаючись зрозуміти, що чекає на світ у рік, що настане 1 січня.

Не простий, а водяний

Тигр – це третій знак східного гороскопу. За легендою, коли йшов розподіл черговості знаків, Тигр був упевнений, що першим буде саме він, цар звірів – адже його сила та енергія не порівняються ні з ким. Але першим став Щур – завдяки своїй хитрості. Другим став Бик – за старанність та працелюбність, а Тигру довелося задовольнятися лише третім місцем. Проте, на Сході вважають, що саме Тигр – символ відваги та сили, що виганяє зло.

Фото: bigmir.net

Тигр – хижак за природою, тому він активний, енергійний, шукає нових мисливських угідь. А ще – непередбачуваний. Таким за прогнозом астрологів буде й рік: із різкими, непередбачуваними змінами. У китайській міфології Тигра нерідко порівнюють із натягнутою тятивою: він у будь-який час може вилетіти та досягти мети. Тому у всіх нас є шанс швидко потрапити до десятки, головне – бути готовими і не пропустити потрібний момент.

Безстрашність – ще одна характеристика Тигра. Тож цього року в пошані будуть сміливі та амбітні люди, готові змінювати своє життя. Тому якщо ви думаєте, чи міняти роботу або місце проживання, то знайте – символ року буде «за» всіма чотирма лапами! А ось тихонь і скигліїв Тигр не любить.

Стихія цього року – вода, тому Тигр буде водяним, що додасть року непередбачуваності. Вода на Сході вважається найтаємничішою та загадковою стихією. Вона відповідає фазі завершення життєвого шляху та періоду мудрої старості, тому рік оцінить мудрість, виявлену вами. А кольором року буде за однією версією – блакитний, за іншою – чорний. Погодимося на компроміс: тигр буде в нас блакитним у тигрову чорну смужку.

І ще одне: всі котячі – вперті істоти, а вже Тигр, який уявляє себе най-най, має цю якість у надлишку – і власне, цінує її в інших. Хочете чогось досягти у 2022 році – виявляйте наполегливість, що межує з упертістю, але водночас не забувайте про тигрячу мудрість. Тому, якщо збираєтеся зробити прорив у кар’єрі – знайте, що його формула: ретельна підготовка + ривок із докладанням усіх сил. Особливо пощастить тим, хто займається політикою чи творчістю.

Фото: new-year-party.ru

Як вижити поряд з Тигром

Люди, народжені в рік Тигра, – розумні, цінують гумор, мають вміння добиватися поставлених цілей – навіть якщо їм доведеться стрибати вище власної голови або через вогняне кільце. Вони допитливі і люблять набувати новий досвід. До того ж завжди мають власну думку та доволі логічні. З цих людей, народжених у рік Тигра, виходять успішні бізнесмени та політики.

Тигр – велелюбна тварина, цінує увагу, турботу, ласку. Він щедрий на прояв ніжних почуттів, але у відповідь вимагає такої ж віддачі, до того ж це стосується не лише другої половинки, а й друзів. У стосунках Тигр не виносить рутину та нудьги; одноманітність його тяготить, і він намагатиметься позбутися таких стосунків.

Читайте також: Зустрінемо Новий рік смачно: десерти з морозивом до святкового столу

Діти-тигренята за натурою оптимісти. Вони активні, допитливі, енергійні, мають артистичні і творчі таланти, люблять спілкуватися і бути в центрі уваги. До того ж вони дуже чуйні, безпомилково відчувають настрій співрозмовника і мають рідкісну інтуїцію. Водночас можуть довести батьків до сліз своєю впертістю та категоричністю. «Перемогти» їх можна лише довірчою розмовою. Маленькі Тигри потребують ласки, турботи та грамотного наставництва, тоді вони зможуть збалансувати свої якості.

Фото: iz.com.ua

Відомі люди, що народилися в рік Тигра: Мерілін Монро, Агата Крісті, Карл Маркс, Герберт Уеллс, Людвіг ван Бетховен, Айседора Дункан, Джон Бон Джові, Стіві Уандер, Шарль Де Голль, Дуайт Ейзенхауер, Георг Гегель, Марко Поло, Максиміліан Робесп’єр, Марія Стюарт, адмірал Нельсон, Оскар Уайльд.

Готуємось до зустрічі

Питання, яке хвилює всю жіночу половину: в чому зустрічати Новий 2022 рік? Тут кілька рекомендацій. Головне – жодних котячо-тигриних принтів: тигр не терпить суперників. Кішки взагалі – істоти дещо злопам’ятні, тому навряд чи вам пощастить у 2022 році, якщо Тигр відчує конкуренцію.

Не терпить Тигр яскравих червоних і неонових кольорів, тому новорічне вбрання краще підібрати в спокійних тонах зеленого, коричневого, золотистого, пісочного, оливкового, теракотового, бежевого кольорів – вони нагадають хижакові про його довкілля.

Фото: dani-info.com

Чорний, як і бірюзовий або блакитний (колір води), йому теж сподобаються. Отже, вибір колірної палітри доволі багатий – і завжди можна підібрати те, що личить саме вам. Аксесуари астрологи радять підбирати золоті, срібні чи бірюзові, а каміння – місячний, білий опал, перли, безбарвний сапфір, алмаз, циркон білого чи блакитного кольору. Головне – пам’ятайте, що Тигр не любить вигадливості та пафосу, зате цінує витонченість, елегантність і віддає перевагу натуральності – отже, найкращими тканинами для зустрічі Нового року стануть шовк, шкіра, замша.

Читайте також: Фаршировані яйця: оригінальні вишукані начинки

Жінкам рекомендується зустрічати Новий рік у вбраннях класичного фасону з цікавими акцентами. Це можуть бути асиметрія, розрізи (тільки з ними не варто перестаратися), пишна спідниця чи рукави. На новорічну вечірку вибирайте коктейльну сукню-футляр або багатошарову спідницю із тонкої тканини. Жінки, які віддають перевагу діловому стилю, можуть не відмовлятися від звичних брючних костюмів – тільки оригінальніших фасонів, зі струмливих натуральних тканин. Вечірній комбінезон – також чудова ідея для зустрічі новорічного свята. Ніхто не забороняє і аксесуари авторської роботи – наприклад, текстильні брошки у вигляді квітів.

У чому зустрічати Новий рік 2022 року чоловікам? Смугастий хижак віддає перевагу стриманим спокійним кольорам і класичному крою, тому безпрограшний варіант – брючний костюм з сорочкою. Тільки варто відмовитись від чорного кольору, звернувши увагу на всілякі відтінки сірого та коричневого. Не забудьте про запонки або шпильки для краватки, вони додадуть образу індивідуальності. І дуже важливо, щоб костюм чоловіка не був у дисгармонії з нарядом його супутниці.

В обстановці гармонії та затишку

Головне правило в прикрашанні оселі – «нічого химерного та зайвого». Будинок до Нового року має стати уособленням затишку та комфорту – адже тигр обожнює ніжитися на м’якій траві або на сонечку. М’які пледи, декоративні подушки додадуть необхідного затишку, а колірна гама від золотистого до охри з додаванням зеленого створить правильну, «тигрину», атмосферу. Яскраві – наприклад, червоні, подушки або елементи декору кричущих кольорів краще поки що прибрати подалі – вони будуть нервувати тигра.

Фото: new-year-party.ru

Додайте зелені – домашніх квітів, особливо ліан (тільки не штучних), які нагадають символу року його рідні джунглі, – і сміливо відчиняйте двері у 2022 рік. Ялинку цього року теж краще прикрасити в якомусь одному стилі, уникаючи яскравої різнокольорової мішури та строкатих іграшок, особливо жовтого та червоного кольорів.

Астрологи радять обов’язково повісити на ялинку фігурку господаря року, а от решту фігурок східного гороскопу краще залишити в коробці: Тигр може приревнувати, а в що можуть вилитися його ревнощі – вам краще не знати.

Щоб привабити удачу у ваш будинок у 2022 році, заведіть собі талісман у вигляді фігурки Тигра.

Фото: new-year-party.ru

Найкраще, якщо вона буде виконана з металу або матеріалу, що нагадує воду – скла чи кришталю. До речі, талісман може бути виконаний у вигляді предмета інтер’єру (наприклад, лампи) або у вигляді брошки для лацкана костюма. Головне – прибрати подалі талісмани попередніх років, адже Тигр вважає, що рівних йому немає, і будь-який натяк на порівняння його нервує.

Стіл та меню

Любитель красивого, Тигр оцінить скатертину і серветки в поєднанні білого і золотого. Можна додати ще зеленого, а справжньою родзинкою святкового столу стануть свічки, обвиті золотими або срібними стрічками чи шнурами.

Фото: vilkin.pro

Якщо ви хочете порадувати Тигра, зверніть увагу на дерев’яні або металеві аксесуари (вази, декоративні фігурки та інше). Використовуйте такі невеликі предмети в сервіруванні столу або декорі тієї кімнати, де зустрічатимете Новий рік. Не забувайте, що повсть – чудовий матеріал для ручної роботи. З неї можна вирізати кільця для серветок, серветки під тарілки для кожного гостя, а також ялинки, сніжинки або фігурки тигра для прикрашання столу або подарунків. Тигр – хоч і хижак, але все ж таки котик, який любить усе м’яке, кругленьке та тепле. Пам’ятаєте, що він смугастий? Додайте більше темно-коричневих смуг у декор. Так, дотримуючись завітів китайського гороскопу, ви привабите багатство та фінансове благополуччя.

2022 рік – той рідкісний випадок, коли велика кількість м’яса за столом вітається, адже тигр – великий хижак і попоїсти він любить, особливо якщо це смачно і різноманітно. Тому – чим більше м’ясних страв, то краще, а з якого м’яса – Тигру не важливо.

Читайте також: Варимо холодець з індички

Проте м’ясо допускає і салати, особливо із зеленню. Радимо прикрасити їх гілочками прянощів – зелень Тигр поважає. Зелений колір символізує успіх – досить згадати улюблені на Сході прикраси з нефриту. Поставте на стіл тарілку, повну свіжої зелені та зелених овочів. Нехай на ній будуть базилік та кінза, петрушка та кріп, стручкова квасоля та брюссельська капуста. Так ви почнете Новий рік 2022 на здоровій та бадьорій ноті. Не будуть зайвими на столі й помаранчеві фрукти – хурма, апельсини, мандарини.

Фото: vilkin.pro

Що дарувати

Тигр не любить шуму, тому 2022-й краще зустрічати сім’єю або невеликою дружньою компанією. А от подарунки він схвалює, та й ще подарунки непрактичні. Тому – жодних сковорідок-молотків-рушників, а також кухонної та іншої техніки під новорічною ялинкою. Тигр цінує те, що «для душі» – картини, книги з мистецтва (от куди можна витратити «ковідну» тисячу), парфумерію (за умови, що вона не має різкого запаху), гарна нижня білизна або товари для хобі – від японського воблера для риболовлі до бінокля для мисливця.

А ще міцний і сильний звір схвалить усе, що пов’язано зі спортом: від гантелей та килимка для фітнесу до трекінг-браслетів і футбольного м’яча. Дуже важливе не тільки подарунок, але і його оформлення, тому подбайте про красиву елегантну упаковку.

Фото: new-year-party.ru

Цінитель розкоші, Тигр навряд чи схвалить дешеві або зроблені своїми руками подарунки; а ще він «не в захваті» від подарунків, пов’язаних із шкідливими звичками, тому сигари, запальнички, алкоголь, келихи та інше – під забороною. Астрологи не радять також дарувати гаманці, сумки та скарбнички; вони стверджують, що це може завдати фінансових втрат. Але якщо ви все-таки отримаєте такий подарунок, просто сховайте його якнайдалі і дістаньте через рік. Ще одне табу – дзеркала, крім того, їх не радять дарувати взагалі ні з якого приводу.