Суд виніс вирок жінці, яка «здавала» інформацію про ЗСУ та пункти гумдопомоги на Харківщині

15.03.2023 15:51 Суспільство
Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура

54-річну посадовицю одного з державних підприємств Харкова на початку повномасштабного вторгнення завербували представники російської спецслужби.

У період з 25 лютого до 9 березня 2022 року жінка збирала розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони на території регіону.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на речника Управління СБУ в Харківській області Владислава Абдулу.

«Також вона передавала загарбникам координати місць масового перебування людей, у тому числі пунктів видачі гуманітарної допомоги в обласному центрі. Геолокації цивільних об’єктів потрібні були окупантам для проведення ракетно-артилерійських обстрілів по інфраструктурі», — зазначає Владислав Абдула.

За даними Харківської обласної прокуратури, з представниками країни-агресора жінка спілкувалася через Телеграм. Один з них — військовослужбовець рф, інший — бойовик так званої «ДНР». 

Вона надсилала їм відеозаписи руйнувань, спричинених обстрілами російських військових, для подальшого корегування їх вогню.

У суді жінка свою вину не визнала та назвала всі доводи правоохоронців «дезінформацією». 

Суд визнав винною жінку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану. Їй призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна.

Нагадаємо, на Куп’янщині затримали пособницю ворога.

13 березня поліцейські затримали російського військовослужбовця, який після деокупації Куп’янського району Харківської області майже півроку переховувався в покинутих будинках місцевих жителів.

Також Служба Безпеки встановила причетність до вчинення воєнного злочину одного з ватажків так званої «Народної міліції ДНР», який згодом став заступником голови військово-цивільної адміністрації рашистів у Куп'янську.

Автор: Ксенія Карпенко