У двох районах Харківської області планують відновити офлайн-навчання (фото, відео)

16.02.2024 20:09 Суспільство
Фото: пресслужба ХОВА Фото: пресслужба ХОВА

Проте відновити заняття можна буде тільки за умови навчання дітей у безпечному середовищі.

У Красноградському та Лозівському районах Харківської області планують відновити офлайн-навчання. Ці райони є найвіддаленішими від лінії фронту, тому безпекова ситуація та військова обстановка дозволяють розглядати можливість відновлення офлайн-навчання, повідомляє «Слобідський край». 

Однак, як наголосив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, відновити заняття можна буде тільки за умови навчання дітей у безпечному середовищі.

– Уже з 1 вересня ми прагнемо відновити офлайн-навчання у громадах, де дозволяє безпекова ситуація. Насамперед – у Лозівському та Красноградському районах. Разом із Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим та головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде оглянули будівництво захисних споруд. Потреба в укриттях усіх закладів освіти області – 1084. Тому намагаємося залучити і кошти міжнародних партнерів, і державні, і місцеві ресурси, – розповів Олег Синєгубов. 

Будівництво укриття

Будівництво захисних споруд на Харківщині / Фото: ХОВА

Позиція обласної адміністрації незмінна: офлайн-навчання можливе тільки там, де дозволяє безпекова ситуація і створені для цього відповідні умови.

Нагадаємо, під час серпневої робочої поїздки до Харківської області міністр освіти і науки України Оксен Лісовий наголосив, що наразі на Харківщині необхідно створити безпечні умови для відновлення офлайн-навчання.

Автор: Дмитро Саломанка