У харківські школи пішли працювати вчителями студенти

24.10.2023 07:09 Суспільство

У школах, де не вистачало вчителів, відновили навчальні процеси завдяки залученню магістрів і студентів з харківських педагогічних закладів вищої освіти. 

Про це, зокрема, йшлося на зустрічі з освітянами, де обговорили проблемні питання, які виникають в умовах повномасштабної війни, передає «Слобідський край», посилаючись на інформацію ХОВА.

– З досвіду Харківської області можемо сказати, що після деокупації для освітньої сфери одними з першочергових завдань є відновлення влади на місцях та збереження персоналу, учнів у навчальних закладах. Зокрема, у школах, де не вистачало вчителів,  відновили навчальні процеси завдяки залученню магістрів і студентів з харківських педагогічних закладів вищої освіти. Також працюємо над забезпеченням освітян та дітей необхідною технікою, – розповіла заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

Внаслідок російської агресії низка закладів освіти в Україні залишається під окупацією, тому вже зараз управлінці та вчителі мають досвід, який зможе допомогти іншим фахівцям у роботі після деокупації територій Запорізької, Херсонської, Луганської, Донецької областей та Автономної Республіки Крим. 

Ми вже писали про креативних освітян, які лобіюватимуть асигнування для будівництва підземних шкіл у Харкові. 

Нагадаємо, у Харкові на станціях метрополітену облаштували 60 приміщень, в яких тричі на тиждень навчаються офлайн понад тисячу учнів.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Олег Артаєв