Освітяни Харківської області отримали більше тисячі ноутбуків

21.02.2023 17:28 Суспільство
Для забезпечення безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу і допомоги дітям здобувати якісну освіту в Харківську область передали сучасні девайси.

Про це повідомили у пресслужбі Харківської ОВА, передає «Слобідський край».

21 лютого освітянам було вручено 56 сертифікатів на отримання сучасних девайсів. Усього передали 1314 ноутбуків.

«Першочергово ми передаємо педагогам ноутбуки в заклади, які найбільше постраждали внаслідок російської агресії. Ви всі сьогодні – учасники освітнього фронту. Ці ноутбуки – це ваша зброя, якою ви виборюєте знання для наших дітей, виборюєте майбутнє нашої держави», – зазначила заступниця начальника обласної військової адміністрації Віта Ковальська.

Зокрема, освітянам Вовчанської громади передали 65 ноутбуків, Липецької – 60. Заклади освіти Куп’янщини отримали 43 девайси, Циркунівській громаді дали 33 ноутбуки, Роганській – 25. Також 20 ноутбуків отримала постраждала від ворожих обстрілів Дергачівська громада.

Техніка надійшла до Харківської області за сприяння Фундації Олени Зеленської у межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти.

Нагадаємо, у закладах вищої освіти Харківської області впроваджують програму трансформації галузі «Освіта 4.0: український світанок», яка є частиною Плану відновлення України. На час війни основним завданням ВНЗ буде не допустити відпливу абітурієнтів з регіону.

Нещодавно ми писали про організацію навчання на Харківщині в умовах війни. Зокрема, в закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти тих громад області, які не були в окупації.

Крім того, у школах звільнених громад Куп’янського району відновили дистанційне навчання.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко