У Харківській області «Армія відновлення» задіяна у всіх районах: хто у лідерах

02.06.2023 14:28 Суспільство

«Армія відновлення» працює у 51 з 56 громад Харківської області. Найбільше по області до суспільно корисних робіт залучають безробітних у Харківському, Чугуївському та Богодухівському районах області.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківського обласного центру зайнятості.

Лідером серед районів області є Харківський, де в таких роботах задіяно понад 907 людей. Також до трійки лідерів увійшли Чугуївський район – 778 людей та Богодухівський – 662 людини.

Найменше людей приєдналися до «Армії відновлення» у Куп`янському районі– 415, але це пов’язано з тим, що на половині району здійснюються активні бойові дії.

Переважно безробітні з «Армії відновлення» задіяні у роботах з ліквідації наслідків військової агресії та забезпечення життєдіяльності громад. Їх послугами користуються 50 комунальних підприємств, 13 громадських та благодійних організацій, 3 державні підприємства та 34 органи влади.

Загалом у Харківській області до «Армії відновлення» долучились вже 5 тисяч безробітних, які задіяні на роботах з відбудови, за що держава вже виплатила їм 23 мільйони гривень. Наразі по Харківській області виділено 65 мільйонів коштів Фонду для оплати праці понад 8 тисяч безробітних осіб.

Нагадаємо, у місті Дергачі на відновленні зруйнованої цивільної інфраструктури та благоустрою територій вже працюють 105 безробітних, які долучились до «Армії відновлення».

Нагадаємо також, що  у Харківській області на відновлення зруйнованих об’єктів ЖКГ потрібно 2,8 мільярда гривень. Станом на зараз відновлено 157 об’єктів теплопостачання та понад 22 км теплових мереж, 23 об’єкти та майже 9 км мереж водопровідно-каналізаційного господарства.

Також ми писали, що житлові субсидії та пільги на неопалювальний сезон з травня будуть перепризначені  автоматично для переважної більшості одержувачів, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді.

Автор: Галина Гришко