У Харківській області переселенці не отримали виплати: що відомо

03.02.2023 16:22 Суспільство
Люди, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи у Харківській області, у січні не отримали виплату від держави.

Як розповів кореспонденту медіа «Слобідський край» директор Департаменту соціального захисту ХОВА Юрій Шпарага, затримка виникла через технічні проблеми.

«Дійсно є така у нас проблема. Платник цих виплат, головний розпорядник – Міністерство соціальної політики України. Вони повідомляють кожного дня, що списки сформовані й документи платіжні передані державному казначейству. Як тільки казначейство проведе платіж, люди отримають виплати», – розповів Юрій Шпарага.

Затримують виплати людям зі статусом ВПО тільки на Харківщині, інші регіони України гроші отримали. За словами Юрія Шпараги, затримка не пов’язана з перевірками. «Затримка виплат не пов’язана з перевірками щодо місця проживання внутрішньо переміщених осіб. Перевірки – це урядова постанова, яку здійснює соціальна сервісна служба, вони й раніше здійснювались», – каже Шпарага.

Нагадаємо, у Харківській області офіційно зареєстровано понад 450 тисяч переселенців. З деокупованих територій області евакуйовано майже 25 тисяч осіб, зокрема 2640 дітей і 553 особи з інвалідністю.

Внутрішні переселенці у місті Лозова можуть отримати по 6660 гривень. 7 та 8 лютого мобільна бригада Угорської Екуменічної Служби Допомоги буде реєструвати внутрішньо переміщених осіб для отримання фінансової допомоги.

Також нагадаємо, що жителі Харкова й області, які повернулися до своїх домівок, можуть скасувати статус внутрішньо переміщеної особи автоматично на порталі Дія.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко