Як знятися з обліку ВПО без черг та папірців на порталі Дія: покрокова інструкція

02.02.2023 12:37 Влада
Жителі Харкова і області, які повернулися до своїх домівок, можуть скасувати статус внутрішньо переміщеної особи автоматично на порталі Дія.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Міністерство соціальної політики.

Раніше ВПО, які повернулися на місце постійного проживання, могли скористатися цим сервісом у застосунку Дія. Відтепер знятись з обліку ВПО можна і на порталі: послуга працює повністю автоматично, заявки обробляються онлайн.

Щоб  скористатися цією послугою на порталі Дія, потрібно:

  • авторизуватися,
  • обрати послугу “Скасування статусу ВПО”,
  • заповнити необхідні дані,
  • перевірити сформовану заяву та підписати її електронним підписом.

Раніше, щоб знятись з обліку ВПО, необхідно було йти до органів соціального захисту населення за адресою прописки або до ЦНАПу, готувати паперові документи та протягом трьох днів чекати на рішення.

Нагадаємо, станом на середину січня 2023 року у Харківській області з 452,8 тисячі переселенців, які наразі перебувають на обліку в місцевих управліннях соціального захисту населення, 371 тисяча – звернулися по довідки ВПО після 24 лютого 2022 року.

Практично половина з них проживає у Харківському районі.

У Лозівській громаді Харківської області продовжують знаходитися 12 тисяч внутрішньо переміщених осіб. 7700 з них призначено соціальну допомогу на проживання. З початку воєнного стану Лозівщина прийняла близько 20 тисяч переселенців.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко

Теги: