У Харківській області офіційно зареєстровано понад 450 тисяч переселенців

17.01.2023 17:46 Суспільство
У Харківській області з 452,8 тисячі переселенців, які наразі перебувають на обліку в місцевих управліннях соціального захисту населення, 371 тисяча – звернулися по довідки ВПО після 24 лютого 2022 року.

Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, передає «Слобідський край».

«Здебільшого переселенців розміщуємо в гуртожитках закладів освіти, де наразі оселилося 2092 людини», – зазначила Віта Ковальська. 

Також продовжується евакуація населення. З деокупованих територій області евакуйовано майже 25 тисяч осіб, зокрема 2640 дітей і 553 особи з інвалідністю.

У Харківській області розміщено понад 14,2 тисячі осіб, в інші регіони виїхали більш ніж 10,6 тисячі жителів звільнених з російської окупації громад.

Нагадаємо, через складну безпекову ситуацію та можливі проблеми з інфраструктурою нещодавно мешканцям Куп'янської громади запропонували евакуюватися на зимовий період до більш безпечного місця – Харкова, з подальшою можливістю переміщення в інші регіони України. Особливо це стосується вразливих категорій населення: жінок з дітьми, літніх людей, хворих і маломобільних.

Нагадаємо також, що у Харківську область прибули 8 фур гуманітарної допомоги зі спальними мішками, ковдрами, сонячними лампами та посудом від місії ООН.

Наприкінці листопада до Харківської області з Франції надійшла гуманітарна допомога у вигляді нових спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги. А також від міжнародних партнерів майже 5000 спальних мішків для обласних пунктів обігріву

Автор: Галина Гришко