У Харківській області порахували збитки, які окупанти завдали екології

20.07.2023 18:53 Суспільство
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області

У Харківській області сума завданої шкоди природному середовищу сягає понад 370 мільярдів гривень.

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу розповів заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

За словами Євгена Іванова, внаслідок бойових дій у Харківській області знищено або пошкоджено понад 170 тисяч гектарів лісів та більше 570 тисяч гектарів сільгоспугідь.

Він підкреслив, що сума збитків не є остаточною, адже деякі території області перебувають у тимчасовій окупації, а деякі не можна обстежити через щільну замінованість.

Найбільшу екологічну катастрофу Харківської області спричинило знищення окупантами дамби на Оскільському водосховищі: виток майже 5 метрів води спричинив втрати природно-заповідного фонду, міграцію та вимирання тварин, птахів і риби.

Також руйнувань зазнала інфраструктура Краснопавлівського та Печенізького водосховищ, завдяки яким забезпечується водопостачання Харкову.

Нагадаємо, що Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт за фактом забруднення земель речовинами, відходами, шкідливими для довкілля.  У Харкові екологічні збитки внаслідок війни становлять 200 мільярдів гривень.

Раніше ми писали, що Харківщина ініціює розширення переліку громад, віднесених до території активних бойових дій. Також ми розповідали, що до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери.

Більше новин  Харківська область читайте на нашому сайті.