У Харкові на Новий рік курсуватиме святковий трамвай

23.12.2022 10:07 Суспільство
Уже понад 7 років, кожного 31 грудня, в місті Харків починає курсувати новорічний ретро-травмай, який запрошує на екскурсію всіх охочих.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Харьков. Экскурсии для Своих

Харків – це єдине місто в Україні, де існував та був на ходу цілий парк старовинних трамваїв. Зокрема, Аннушка та МТВ-82. Проте цього року війна внесла свої корективи та один із зазначених трамваїв було знищено. Як розповіли організатори екскурсії, це сталося на початку березня, коли окупанти поцілили в Салтівське депо.

«Аннушка, на щастя, жива та майже здорова, і ми її ще побачимо на вулицях. А ось МТВ, наш любий трудяга, важкий, гучний та невтомний – загинув. Але екскурсія відбудеться. Свято має бути!», – зазначили організатори.

Наразі звичайний вагон уже готують і прикрашають до свята, щоб усім пасажирам було комфортно.

  • Екскурсія стартує від Південного вокзалу. Її тривалість – 1 година, вартість – 200 грн. «Їхати будемо там, де є рейки. Маршрут навіть ми, ескурсоводи, дізнаємось у день екскурсії – воно й цікавіше так».

Відвідати святковий трамвай можна за номерами:

  • 050 579 3363
  • 096 533 9917

Нагадаємо, у Харкові на станції метро «Університет» установили новорічну ялинку та «Будиночок Діда Мороза». У зв'язку з цим Харківський метрополітен змінив графік руху поїздів через святкові заходи.

Більше новин про події в місті Харків читайте на нашому сайті. 

Автор: Юлія Гнатченко