Якою буде ціна святкової ялинки на Харківщині цьогоріч

19.12.2022 13:10 Новини
Новорічні та різдвяні свята вже не за горами, тому в місті Харків почали працювати майданчики з продажу ялинок.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську міську раду.

Як розповіли у Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку, на сьогоднішній день в Харкові зареєстровано 22 майданчики з продажу ялинок. Вони знаходяться в Шевченківському, Слобідському, Немишлянському, Салтівському та Індустріальному районах міста. Придбати святкову ялинку можна і на деяких ринках. Наприклад, «Сумському», «Новосалтівському» та ін.

Якою ж буде її ціна?

  • Вартість ялинок починається (в середньому) від 200 грн, залежно від розміру. Максимальний цінник на ялинковому базарі складатиме 1,5 тис. гривень.
  • Вартість невеликої композиції з гілок на підставці орієнтовно стартуватиме від 150 грн.

Через активні бойові дії на території України, зокрема, і Харківської області, кількість ялинкових базарів цього року значно зменшилась. Однак, як зазначають в міській раді, ціни на ялинки залишилися приблизно на рівні цін 2021 року.

Нагадаємо, у 2021 році дерева висотою 1 метр у державних лісгоспах коштували в межах 70-100 гривень із ПДВ. На ялинкових базарах їхня вартість була у 2-3 рази вищою.

Нещодавно ми писали, Напруга в електромережі: які побутові прилади споживають найбільше енергії, а також Як одягнутися, щоб мерзнути менше

Автор: Юлія Гнатченко