У Харкові відкрилися виставки, присвячені долям людей на війні

01.06.2023 19:10 Новини

Одна з експозицій розташована на площі Свободи у місті Харків, ще дві – на станціях метро.

Фотовиставка у вестибюлі станції метро «Майдан Конституції» відкрилася 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей. Її назва – «Втрачене дитинство», а розповідає експозиція історії понад 20 дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Організатор проєкту – платформа пам'яті Меморіал, яка з березня 2022 року розповідає історії загиблих військових та цивільних.  Працюватиме виставка до 4 червня включно.

виставка

                                                                                                       Фото: Харківська міська рада

На іншій виставці у метро, у переході між станціями «Майдан Конституції» та «Історичний музей», представлені фотографії українських міст та їхніх жителів, які стали героями. Як повідомили у міській раді, виставка проходить у рамках всеукраїнського проєкту «Міста та їхні герої», щоб показати всю правду про героїзм українського народу та трансформацію звичайної людини у справжнього героя. У Харкові виставка буде до 3 червня.

Експозиція на площі Свободи називається «Війна ще не закінчилася». Вона розповідає про українських та закордонних журналістів, операторів та фотографів, які загинули або постраждали після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

За даними Інституту масової інформації, наразі відомо про 59 загиблих медійників: 10 журналістів було вбито під час виконання професійних обов’язків (6 з них — іноземці), 49 медійників загинули як учасники бойових дій внаслідок російських обстрілів чи катувань. Загалом з 24 лютого 2022 року росіяни здійснили понад 500 злочинів проти медіа.

Виставка близько року мандрує українськими містами. Її вже побачили у Полтаві, Києві, Боярці, Вінниці та Одесі. У Харкові вона експонуватиметься до 26 червня.

Нагадаємо, близько 13.50 ворог завдав ударів по місту Харків із ЗРК С-300. Зафіксовано 2 влучання в Індустріальному районі міста.

Нагадаємо також, що у метрополітені міста Харків у переході між станціями «Майдан Конституції» та «Історичний музей» відкрилась фотовиставка українських міст та їхніх мешканців – звичайних українців, які стали героями.

А у вестибюлі станції «Пушкінська» Харківського метрополітену встановили картину з проекту «Україна понад усе. Харківський щоденник війни» заслуженого художника України Олега Лазаренка.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко