У Куп’янську та Чкаловському досі немає опалення

11.11.2019 18:26 Суспільство
Фото: socpartia.com Фото: socpartia.com
Станом на 11 листопада в Харківській області не працюють 22 котельні, без тепла залишаються 507 будинків, у яких передбачено централізоване опалення, а також 33 об'єкти соціальної сфери (дитсадки, школи, лікарні). Таку інформацію надали в Харківській облдержадміністрації.

Зокрема, сьогодні ще не було опалення в Куп'янську та Чкаловській ОТГ.

“У місті Куп’янськ та селищі Чкаловському й досі наявні проблеми з опаленням. Люди мерзнуть, школи продовжують вимушені канікули. Зокрема, у селищі Чкаловському проблема виникла через недобудову гібридних міні-котелень, будівництво яких спочатку було заморожено ХОДА, а потім просто не здано в експлуатацію в обіцяні строки. Також влітку цього року розірвано необхідні договори”, — написав на своїй сторінці у Facebook голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер ввечері 10 листопада.

Губернатор також повідомив, що 10 листопада провів оперативну нараду з керівником департаменту ЖКГ. За попередньою інформацією, 13-14 листопада всі процедури з подачі тепла будуть завершені.

У відділі освіти Куп’янської міської ради повідомили, що через відсутність опалення у закладах загальної середньої освіти вже вдруге подовжено осінні канікули: спочатку до 8 листопада, а тепер — до 15 листопада. Через це міськрада прийняла рішення зменшити тривалість зимових канікул на один тиждень.

Уже підключили до опалення загальноосвітні школи № 1 та № 6. Станом на 11 листопада гімназії № 2 та № 7 підключаються до інших котелень міста, де вже є тепло. Проте для самого Куп’янська опалення не дали. За даними відділу освіти, якщо проблеми з опаленням вирішать до 15 листопада, канікули достроково припинять.

Читайте також: Яких голів РДА розшукує губернатор Харківщини

Станом на 11 листопада у селищі Чкаловське соціальну сферу підключили до автономного опалення, проте у будинках досі немає тепла. Про це повідомив заступник селищного голови Чкаловської селищної ради Костянтин Чернявський.

— 5 листопада на позачерговій сесії селищної ради погодили прийняття боргів від КП «Дирекція розвитку інфраструктури території» на КП «Обласний інформаційно-технічний центр». Сподіваємося, що цього тижня зможемо підключитися до тепла, — прокоментував «СК» Костянтин Чернявський 11 листопада.

Також він зазначив, що в обласній раді підготували проект рішення про виділення коштів на суму 6 мільйонів 100 тисяч гривень для завершення будівництва гібридних міні-котелень, які мають замінити стару котельню в Чкаловському.

Читайте також: Харківські синоптики попереджають про сильний туман і прогнозують морози