За рік війни у Харківській області загинуло 74 дитини

24.02.2023 15:05 Суспільство
Наразі прокуратура розслідує 1780 фактів загибелі цивільних осіб на території Харківської області.

Про повідомляє «Слобідський край» з посиланням на керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова.

Також він повідомив, що на Харківщині поранення отримали 2718 людей, з них – 214 неповнолітніх. Зареєстровано 1007 фактів викрадення або зникнення цивільних осіб.

Правоохоронцями встановлено 21 катівню, які  російські війська облаштували на території області. З яких на території Куп’янського району – 9, Ізюмського – 7, Дергачівського – 4 та Чугуївського – 1.

«Встановлено 112 потерпілих, які пройшли через тортури та знущання, 8 з них, на жаль, загинули. І до тепер нами виявляються нові факти примусового утримання та катування українців військовослужбовцями рф та представниками так званих незаконних збройних формувань «лнр» та «днр», – сказав Олександр Фільчаков.

Після деокупації територій Харківщини встановлено 8 фактів, пов’язаних із сексуальним насильством.

«Всі жінки різного віку: наймолодша дівчина 16 років, найстарша – 73 роки. Всі ці факти є проявом геноциду українського народу. В одному з кримінальних проваджень є відомості щодо осіб, причетних до зґвалтування 21-річної дівчини в Ізюмському районі, тому двом військовослужбовцям рф уже готується повідомлення про підозру», – зазначив керівник Харківської обласної прокуратури.

Нагадаємо, Харківщина стала одним з регіонів, що постраждав найбільше.

Автор: Ксенія Карпенко