У Шевченківській громаді навчальний рік розпочався для 1 300 дітей

01.09.2023 18:01 Суспільство
Фото: Олександр Манченко, Слобідський край Фото: Олександр Манченко, Слобідський край

Вісім загальноосвітніх та шість дошкільних навчальних закладів запрацювало у Шевченківській громаді Харківської області.

Як повідомляє медіа «Слобідський край» з посиланням на Шевченківську селищну військову адміністрацію, усього до нового навчального року готові вісім загальноосвітніх, шість дошкільних навчальних закладів, а також Шевченківський будинок дитячої та юнацької творчості, Шевченківська дитячо-юнацька спортивна школа та Шевченківський інклюзивно-ресурсний центр. 

– За оперативними даними, кількість учнів закладів загальної середньої освіти складатиме 1300 учнів, з них 197 отримують освітні послуги перебуваючи за кордоном. Кількість вихованців закладів дошкільної освіти – 192 людини, вихованців БДЮТ і ДЮСШ – 631 дитина, – зазначили у Шевченківській СВА.

Так, у громаді у дистанційному режимі працюватимуть гуртки військово-патріотичного напрямку («Юні козачата»), художньо-естетичного напрямку («Народна творчість», «Творча майстерня», «Сувенір», «Майстерня умілих рук»), туристсько-краєзнавчого напрямку («Туристичний», «Історико-краєзнавчий») та інші, а також секції, дзю-до, легкої атлетики і футболу Шевченківської ДЮСШ.

– Для забезпечення якісного та безперебійного навчання Департаментом освіти і науки Харківської обласної державної (військової) адміністрації та гуманітарними організаціями було надано учням та вчителям Шевченківської селищної громади ґаджети кількістю 1 234 одиниць, – розповіли у СВА.

Нагадаємо, 1 вересня, практично в усіх громадах Куп’янського району Харківської області змінюється тривалість комендантської години. Раніше ми писали, що для школярів села Петропілля Шевченківської громади Харківської області облаштували дитячий центр. 

Також ми писали, що жителів селища Шевченкове просять долучитися до облаштування укриттів у підвалах багатоквартирних будинків. 

Головні новини селища Шевченкове читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану